Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Voorrondes WK 2010

Ga naar beneden

Voorrondes WK 2010 Empty Voorrondes WK 2010

Bericht van Nathan za sep 06, 2008 8:51 pm

Vanavond is het zover, de eerste wedstrijden van van de Voorrondes voor het WK 2010 zijn begonnen Smile

Polen - Slovenië 1-1
Na een kwartier spelen stond de recente EK-deelnemer al op voorsprong. Bostjan Cesar maakte in het strafschopgebied een overtreding op Jacek Krzynowek en Michal Zewlakow schoot vanaf elf meter raak. Een kleine twintig minuten later betekende een harde inzet van Zlatko Dedic voorbij Lukasz Fabianski de eindstand in het eerste duel.

Slowakije - Noord-Ierland 2-1
Martin Skrtel maakte zaterdag een eind aan een negatieve reeks van vijf uur en negentien minuten zonder doelpunt. De verdediger van Liverpool opende net na de hervatting het scoreverloop. Met nog twintig minuten te spelen verdubbelde Marek Hamsik de voorsprong. De ploeg van Nigel Worthington kwam terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Jan Durica, maar Slowakije hield vervolgens goed stand.

Naast de bovenstaande vier landen maken ook Tsjechië en San Marino deel uit van Groep 3. De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het WK. De acht beste nummers 2 spelen onderling nog een beslissingswedstrijd (thuis en uit), waarbij de vier winnaars zich ook voor het eindtoernooi in Zuid-Afrika plaatsen.

Nieuw-Zeeland heeft meteen geprofiteerd van de afwezigheid van Australië in de Oceanische zone. De nationale ploeg van het eiland versloeg Nieuw-Caledonië met 3-1, en eindigt daarmee als eerste in de kwalificatiegroep. Nu rest nog een tweestrijd met de nummer vijf van Azië.

In tegenstelling tot voorgaande edities hadden de Kiwi’s bij deze kwalificatiecampagne voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika geen last van buurland Australië. De Socceroos besloten zich aan te sluiten bij de Aziatische voetbalbond, en strijden nu op dat continent mee om vijf tickets voor de eindronde.

Vier landen uit de Aziatische zone plaatsen zich rechtstreeks, de nummer vijf zal het dus moeten opnemen tegen Nieuw-Zeeland. Eerder speelde de winnaar van Oceanië tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks.