Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

5 plaatsers

Ga naar beneden

Supercup Empty Supercup

Bericht van Brikie zo aug 10, 2008 3:10 pm

Standard heeft in eigen huis de Supercup gewonnen. De Rouches versloegen bekerwinnaar Anderlecht met 3-1. Aan de rust stond het 2-0 na twee doelpunten van Onyewu. Alle Luikse goals vielen na een stilstaande fase. Anderlecht kon op een kwartier van het einde nog van op de stip voor aansluiting zorgen, maar meer gevaar kwam er niet. Integendeel, Nicaise kon een vrije trap binnen knikken en besliste zo de wedstrijd. Anderlecht heeft de Europese uitschakeling duidelijk nog niet verteerd, want ook op Sclessin maakte paarswit veel fouten.

Twee keer Onyewu
De Supercup is de eerste prijs van het nieuwe seizoen en dus ook een eerste test voor de landskampioen en de bekerwinnaar van vorig seizoen. Anderlecht heeft natuurlijk al een belangrijke opdracht in de Champions League achter de rug en kreeg op Sclessin een nieuwe tik te verwerken. Standard liet al vanaf de aftrap zien dat het de Supercup voor eigen publiek graag zou winnen. Met Dalmat hebben de Rouches er een zeer aantrekkelijke aanwinst bij. Hij zorgde voor veel gevaar over de flanken. Voor de rust leidde dat tot twee hoekschoppen en evenveel doelpunten. Telkens kwam de voorzet van Toama en Onyewu zorgde voor de afwerking. Bij de 1-0 zat hij er maar nipt met de knie bij en ging de bal met een beetje geluk binnen. Vijf minuten later werkte hij de 2-0 veel overtuigender tegen de netten.

Suarez van op de stip
Anderlecht kreeg voor de rust nog bijna de aansluiting cadeau van Dante. Die liet een eenvoudige controle vlak voor doel van zijn voet schieten en via Boussoufa ging de bal nog tegen de paal. Standard was fysiek en technisch veel sterker dan Anderlecht en verdiende zelfs meer doelpunten. De Camargo kreeg na de rust twee hele grote kansen, maar hij liet de beslissing liggen. Op twintig minuten van het einde kreeg Anderlecht een penalty. Onyewu maakte een lichte maar domme fout op Suarez. Die liet de kans niet liggen en trapte van op de stip zelf de aansluiting binnen. Nog even spannend, maar Anderlecht kwam niet meer in de buurt van Espinoza. Nicaise maakte het op een vrije trap van Defour dan maar helemaal af. In de slotfase ging de ingevallen Goreux nog even door het lint. Hij duwde Goor en kreeg terecht rood.

Klaar voor Liverpool Laughing
Standard lijkt klaar voor de moeilijke opdracht in de voorronde van de Champions League tegen Liverpool. Anderlecht heeft daarentegen nog veel werk voor de boeg. Net zoals tegen BATE Borisov slikte het te gemakkelijk doelpunten. Vooral op stilstaande fasen liet de verdediging van Anderlecht het afweten. Maar zelf kon paarswit aanvallend ook maar weinig op de mat brengen. Enig lichtpuntje was misschien de redelijke prestatie van Suarez. Standard miste vandaag nog Fellaini en Mbokani, maar de rest van de ploeg ziet er best aardig uit. Liverpool zal natuurlijk van een ander niveau dan Anderlecht zijn, maar de Rouches zijn duidelijk sterker uit de transferperiode gekomen.

Bericht van djourik ma aug 11, 2008 11:30 pm

klaar voor liverpool.... ik gun het hulder voor het belgisch voetbal alleen al.
djourik
djourik
Medebeheerder

Aantal berichten : 397
Leeftijd : 47

Bericht van Sprokkel di aug 12, 2008 10:04 pm

Ik kan al nimmer deftig kakke sinds de maandag! Moet zinkzalf van mijn dochter gebruike, want ik zit oep't bloot vlees!!! Onze captain heeft gelijk dat het wa pretentieus is al swe onszelf wa kans zouden toedichten, mor ik vind da we toch wel efkes mogen dromen...

Bericht van djourik di aug 12, 2008 11:44 pm

ge moe altijd blijven geloven in uw ploeg... al hebt ge maar 5% kans om te winnen.

en soms geloof ge erin en lukt het nie Rolling Eyes
djourik
djourik

Bericht van Canarus wo aug 13, 2008 3:56 pm

idd blijven geloeven! ik heb zo van die momenten waar ik de laaste ben die nog in de kansen van club gelooft en als het dan uitkomt is dat zalig! Smile